Akadálymentes változat
főoldal e-mail testület
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. november 26. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. október 22. alakuló ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. június 24. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. április 29. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. február 25. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. január 28. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. december 17. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. október 29. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. augusztus 27. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. június 25. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. május 28. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. április 23. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. március 26. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. február 26. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. január 29. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. december 18. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. október 30. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. augusztus 28. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. június 26. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. május 29. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. április 24. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. március 27. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. február 27. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. január 30. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. december 19. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. október 24. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. augusztus 29. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. június 27. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 25. ülésére
Mezőcsát Város Önkormányzatának és Intézményeinek, illetőleg a Közös Önkormányzati Hivatal Közbeszerzési Szabályzata
Szavazás
A szavazás szünetel
Hírlevél
Gyermekorvosi tájékoztatás


Tisztelt Lakosság!

     Tájékoztatom Önöket, hogy a 2020. március 17-től Mezőcsát Városában a terhes gondozás valamint a csecsemő és kisgyermek tanácsadás, illetve a szükséges védőoltások beadása is - Mezőcsát Város Önkormányzata jóvoltából - a beteg utaktól elkülönítve a Mezőcsáti Kistérség Egészségfejlesztő Központjának gyermek szakrendelőjében történik (A főbejárattól jobbra a gyógyszertárral szemben. /A szakrendelés jelenleg szünetel./)

Müller Cecília Országos Tiszti Főorvos Úrhölgy (továbbiakban Tisztifőrovosnő) 2020.03.17.-ei- sajtótájékoztatóján nyilatkozott az iskolai kampányoltások elhalasztásáról, de a kisgyermekkori kötelező védőoltások továbbra is beadásra kerülnek. Erre figyelemmel, a körzetünkhöz tartozó, tanácsadásra behozott csecsemőket továbbra is védőoltással kell ellátnunk, amíg erről újabb intézkedés nem lép életbe. 

Csecsemő és kisgyermek tanácsadás ideje:                                                                                            csütörtök 09.00-től 11.30-ig (valamint a torlódás elkerülése érdekében) kedden 09.00-től 10.00-ig.                                                                                                                                                      A védőnők egyénenként külön időpontot biztosítanak, kérjük ezek pontos betartását!            A váróteremben gyermekenként 1 fő kísérő tartózkodhat. (Idős, beteg, külföldről nemrég hazatért hozzátartozó ne kísérje a gyermeket.) Ha a családban lázas megbetegedés lép fel, azt a háziorvoson túl a védőnőkkel is közöljék, és ne jöjjenek tanácsadásra!                                   Természetesen, gyermekeket fertőzésre utaló egyéb tünetekkel se hozzanak tanácsadásra!

 A terhesgondozás ideje:                                                                                                                szerda délelőtt 09.00-től  12.00-ig.                                                                                                      Új kismamák gondozásba vétele telefonos egyeztetés alapján (+36/49-553-024) történik.       A tisztifőorvosnő 03.18-án leírt rendelkezése alapján a védőnői kapcsolattartás - elsősorban - telefonos vagy elektronikus távkonzultáció formájában történjen.  Az újszülött hazaérkezésekor a védőnők telefonon keresik meg a szülőket. Ha a szülő igényli a személyes konzultációt és az indokolt akár a várandóssággal, akár az újszülöttel kapcsolatban az Egészségfejlesztő Központ gyermek szakrendelőjében, telefonon egyeztetett időpontban fogadjuk.

      A gyermekorvosi rendelőben 03.16-tól elsősorban szintén telefonos konzultációt tartunk, beteg gyermeket csak indokolt esetben, előzetes telefonos egyeztetés után szükség szerint vizsgálunk.                                                                                                                                                        Az új rendelkezések alapján a 14 év alatti gyermekek számára is kiváltható már az e-recept így a gyermek TAJ-kártyája felmutatásával a gyógyszertárakban, a szülők, hozzátartozók részéről a szükséges gyógyszerek átvehetők nem feltétlenül szükséges esetekben már ezért sem kell külön a rendelőbe befáradni.

Mezőcsát, 2020. 03.20.

Köszönettel:

dr.Domjánné dr. Szalai Csilla

                                                                             

Tisztelt Lakosság!

     Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a Mezőcsáton 2020 február végén kezdődő, március második hetében tetőző - elsősorban a hat év alatti gyermekeket (óvodásokat) - érintő lázzal, köhögéssel, sokszor hörgő illetve tüdőgyulladással is járó tömeges megbetegedések hátterében az NNK Víruslabor valamennyi levett mintában egységesen RS (Respiratory Syntitial) vírus A-törzsének jelenlétét mutatta ki, tehát ezen megbetegedések még nem köthetőek a jelenleg zajló világjárványhoz. (Az RS vírus gyermekközösségekben okoz járványokat novembertől-márciusig, elsősorban a 3 év alattiaknál válthat ki komolyabb légzőszervi gyulladást, ezért a veszélyeztetett (32 hét előtt született koraszülöttek, súlyosabb szívbeteg, légzőszervi beteg) csecsemőket az intézetek szakrendelésein védőoltásban is részesítik emiatt.)

A kialakult - és várhatóan fokozódó - járványügyi helyzetben - melyet a közeledő világjárvány idézhet elő - felhívom a lakosság figyelmét mindannyiunk védelme érdekében a rendelkezésre álló védőeszközök helyes használatára:

-A gumikesztyű viselése hamis biztonságérzetet adhat viselőjének. Akik gumikesztyűt viselnek, különösen, ha fokozottan fertőzésveszélyes munkakörben dolgoznak, nagyon figyeljenek arra, hogy kesztyűs kézzel ne nyúljanak szemükhöz, orrukhoz, hajukhoz ne igazgassák szemüvegüket! (Ez egyébként természetesen vonatkozik azokra is, akik munka vagy bevásárlás közben nem viselnek gumikesztyűt.) Ha nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű gumikesztyű a gyakori cseréhez, a kesztyűt is kívülről rendszeresen tisztítani, fertőtleníteni kell. Akik huzamosabb ideig papír, fémpénzt kezelnek, egyéb különösen szennyezet, tárgyakat érintenek a gumikesztyűvel, különösen figyeljenek oda, hogy azzal a gumikesztyűs kézzel már ne nyúljanak más ritkábban használt vagy kevésbé szennyezett tárgyakhoz (például kilincsekhez)! A használt gumikesztyű maga is lehet fertőzés forrása!

-Ha maszkot viselünk, mindenképpen húzzuk fel az orrunkra, mert csak így ad elegendő védelmet.

-Ha gyakori kézmosással próbálunk védekezni a fertőzések ellen, vegyük le a gyűrűket, ha nem muszáj, ne viseljünk órát, mert a gyakori kézmosás csak így igazán hatékony. Használjuk rendszeresen a bőrtápláló krémeket, mert a kirepedezett bőr maga is lehet fertőzéskapu.

-A gyakran használt személyes tárgyainkat, szemüvegeket, kulcsokat, mobil telefonokat, fésűket stb…; rendszeresen, de legalább naponta tisztítsuk, fertőtlenítsük.

Mezőcsát, 2020.03.20.

Dr. Domjánné dr. Szalai Csilla

-

                                                        Fórum bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Fórum
Vendégkönyv
Panaszláda
Hasznos hírek